سوئد کشور اروپایی به مرکزیت استکهلم واقع در شبه جزیره اسکاندیناوی است این کشور مرکزیت برندهای آشنا مانند اسکانیا و ولوو می باشد. سوئد کشور از لحاظ اقتصادی جایگاه مطلوبی دارد و جزو مهاجر پذیرترین کشور های اروپا می باشد. سوئد هر ساله میزبان افرادی از سرتاسر دنیا است که برای اقامت و کاریابی سوئد اقدام می کنند، یکی از روش های ورود به کشور سوئد برای اقامت، دریافت ویزای استارت آپ سوئد می باشد. با توجه به رشد علم کشور، سوئد از این موضوع مستثنا نیست و همچنان میزبان شرکت های استارت آپی است که برای پیشرفت کشور، تولید نا خالصی زیادی دارد.
آنچه کشور سوئد را از دیگر کشورها متمایز کرده است موراد زیر می باشد :
عدم تبعیض با توجه به نوع نژاد، جنسیت، مذهب، سن و ناتوانی جسمی
اهمیت به سلامت و امنیت شاغلین
امکان همراهی خانواده در زمان اخذ اقامت
حمایت از ایده های جدید و استارت آپ ها
اگر قصد دریافت ویزای استارت آپ سوئد را دارید در ادامه با بنیاد مها جرتی دکتر سعید محمدی همراه باشید. کشور سوئد یک فرصت طلایی برای افرادی است که قصد سرمایه گذاری و کار آفرینی در این کشور را دارند. اگر قصد دریافت اقامت دائم در سوئد را دارید و می خواهید این اقامت را از روش سرمایه گذاری و کار آفرینی دریافت کنید باید از سرمایه کافی برخوردار باشید و بتوانید در بازه زمانی که در این کشور اقامت دارید بدون کمک های دولت هزینه های زندگی خود و فرزندانتان را به طور کامل تامین کنید. افرادی که بیش از 90 روز در این کشور اقامت داشته باشند برای آنها کارت اقامت موقت صادر می شود و این کارت، هویت شما را در این کشور تایید می کند که به کمک آن می توانید حتی به کشورهای عضو شینگن سفر کنید.
در صورتی که بخواهید کسب و کارتان را از روش های استارت آپ و کار آفرینی و یا خود اشتغالی self-employed راه اندازی کنید باید از روش قانون اقدام کنید و مالیات پرداخت کنید. طبق این اسناد صلاحیت شما برای اداره کسب و کار و خانواده ثابت می شود و پس از گذشت 4 سال به شما اقامت دائم تعلق می گیرد
کشور سوئد دارای نظام حقوقی با ثبات است و از قوانین مالیاتی شفاف پیروی می کند که اگر به عنوان کار آفرین وارد این کشور شدید در سال های ابتدایی فعالیت شما از مالیات معاف هستید. روش های سرمایه گذاری زیادی در این کشور وجود دارد اما یکی از مهم ترین روش ها که این روزها بسیار مورد اهمیت دولت سوئد قرار گرفته است حمایت از ایده های نو و شرکت های استارت آپ است به طور یقین این شرکت ها با هزینه های کم می توانند ثروت اندوزی کلانی داشته باشند. در صورتی که به ثبت شرکت پرداختید، سهم شما از شرکت باید حداقل به میزان 51% باشد تا حضوری فعالی برای شما داشته این حضور فعال برای اداره مهاجرت مورد ارزشمند است چون اقامت دائم ساده تر به شما تعلق می گیرد.
شرایط سرمایه گذاری در سوئد به روش راه اندازی استارت آپ
چنانچه بخواهید ویزا استارت آپ سوئد را دریافت کنید باید مدارک مورد نیاز به همراه طرح کسب درآمدتان را به اداره مهاجرت ارائه دهید. پس از بررسی توسط کارشناسان، باید اطلاعات کامل مربوط به موضوع کاری خودتان را که قصد هدایت آن را دارید، از مسئولان دولتی این کشور اخذ نمایید.
متقاضی استارت آپ باید اثبات کند در 60 ماه گذشته کاری خود، حداقل 24 ماه تجربه کافی با روش مدیریت و کسب و کار داشته است. این موضوع را می توانید از طریق اسناد و مدارک به کارشناسان سوئدی اثبات کنید.
تحصیلات دانشگاهی باید مرتبط با موضوع کاری شما باشد اگر موضوع دانشگاهی شما نا مرتبط است درخواست شما رد خواهد شد.
برای راه اندازی استارت آپ باید حداقل هزینه برای سرمایه گذاری را داشته باشید که این رقم به دلیل نرخ پرش سالانه باید استعلام شود.
ارائه برنامه دقیق با برنامه کاری مشخص به همراه بیزینس پلن اجباری است.
با کمک بیزینس پلن باید اثبات کنید که می توانید هزینه های زندگی خود و خانواده را برای مدت معین پوشش دهید.
برای گرفتن اقامت دائم از راه سرمایه گذاری، نیازی به ارائه مدرک زبان سوئدی ندارید.
اگر کمتر از 51% از سهام استارت آپ و یا شرکتی را در اختیارداشته باشید با درخواست شما موافقت نخواهد نشد ..
سوئد در مسیر رشد اقتصادی
تولید استارتاپ برای هر اقتصادی که در تکاپو برای دستیابی به بهرهوری، اشتغالزایی و در حالت کلی پویایی است، حیاتی به نظر میرسد؛ اما این موضوع برای کشوری مانند آمریکا نیز که در آن روند ایجاد کسبوکارهای جدید کُند شده، حائز اهمیت است. برخلاف موج اجتماعی ایجادشده حول استارتاپها در بین مردم آمریکا، تنها هشت درصد از شرکتهای آمریکایی در قالب استارتاپ با تعریف امروزی آن میگنجند؛ درحالیکه این آمار در سال ۱۹۷۸ حدود ۱۵ درصد بود. در سوئد این فرآیند وارونه است و روند ایجاد کسبوکارهای جدید در آن از دههی ۹۰ میلادی در حال شتاب گرفتن است. درحالیکه رشد تولید ناخالص ملی ایالات متحدهی آمریکا کماکان آهسته است، اقصاد سوئد در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به ترتیب نرخ رشد ۴ و ۳ درصدی داشته که حتی با وجود کوچکتر بودن اقتصاد سوئد نسبت به آمریکا، رشدی قابل توجه محسوب میشود. سوئد در این زمینه، سایر کشورهای بزرگ اروپایی را نیز از اواسط دههی ۹۰ میلادی پشت سر گذاشته است؛ اما سوئدیها چگونه به چنین موقعیتی دست یافتهاند؟
پاسخ این سؤال ابعاد مختلفی دارد که بخش عمدهی آن، مربوط به تغییرات رخداده طی ۳۰ سال گذشته است. سوئدیها از سال ۱۹۹۰، زمینهی رقابت با شرکتهای بزرگ را برای استارتاپها فراهم کردهاند. یوزف شومپیتر، یکی از اقتصاددانان قرن بیستم معتقد بود اقتصادها هنگامی رونق میگیرند که «تخریب خلاقانه» رخ دهد، بدین مفهوم که کسبوکارهای نوپا توانایی بدل شدن به جایگزینی برای شرکتهای کهنهکار و قدیمی داشته باشند. سوئد پیش از این، اقتصاد کنترلشدهای داشت که در آن شرکتهای دولتی و انحصاری، حاکم مطلق بازار بودند و این موضوع رخدادن جایگزینهای یادشده را بسیار دشوار میکرد؛ اما از آن زمان، مقررات تغییر کرده و سادهتر شدهاند. لارس پرسون، اقتصاددانی از مؤسسهی تحقیقاتی اقتصاد صنعتی سوئد که در زمینهی ایجاد کسبوکارهای نوین تحصیل کرده، معتقد است درحالیکه سوئد مسلط شدن به بازار را برای شرکتهای انحصارطلب دشوار میکرد، ایالات متحدهی آمریکا مقررات خود را به نفع شرکتهای بزرگ (عمدتا از طریق لغو قوانین ضد انحصارطلبی و صدور مجوز برای ادغام شرکتها) تغییر میداد.
اصلاحات اقتصاد سوئد از دههی ۹۰ میلادی آغاز شد
اصلاحات سوئد در واکنش به بحران مالی دههی ۹۰ میلادی صورت گرفت؛ هنگامی که رشد تولید ناخالص ملی این کشور کاهش یافت، نرخ بیکاری افزایش پیدا کرد و دولت در تلاش برای جلوگیری از کاهش ارزش ارز خود، نرخ بهرهی بانکی را به ۵۰۰ درصد افزایش داد. به گفتهی پرسون، دولت سوئد برای جان بخشیدن به رشد اقتصادی این کشور و افزایش رقابت، از صنایعی مانند تاکسیرانی، برق، مخابرات، راهآهن و مسافرتهای هوایی داخلی مقرراتزدایی کرد؛ این استراتژی باعث کاهش قیمتها در صنایعی مانند مخابرات و در نهایت جذب مشتریان بیشتر شد. دولت سوئد همچنین برخی از سرویسهای دولتی نظیر نگهداری از سالمندان و تحصیلات ابتدایی را به ارگانهای خصوصی واگذار کرد. پرسون میگوید «اصلاحات بازار محصول»، صدور مجوز به شرکتهای نوپا را سادهتر و بیرون راندن شرکتهای قدیمی و ناکارآمد از بازار را ممکن کرد. در سال ۱۹۹۳ قانون جدید رقابت با هدف جلوگیری از ادغام شرکتهای بزرگ و فعالیتهای ضد رقابتی اجرا شد. پانتوس براونرهلم، استاد اقتصاد در مؤسسهی فناوری رویال در سوئد، میگوید:
روند کلی بدین شکل است که فعالیت را برای شرکتهای انحصارطلب دشوار کنید، شرکتهای جدیدی وارد بازار خواهند شد.
سوئد به ایدهی بحثبرانگیزی که بر اساس آن، کاهش مالیات بر شرکت (مالیات مستقیم وضع شده بر سازمانهای انتفاعی، مانند شرکتها، بانکها و شرکتهای بیمه) باعث افزایش کارآفرینی میشود نیز اعتبار میبخشد؛ چرا که اصلاحات سال ۱۹۹۱ سوئد، مالیات بر شرکت را از ۵۲ درصد به ۳۰ درصد کاهش داد. امروزه نرخ مالیات بر شرکت در سوئد معادل ۲۲ درصد و بسیار پایینتر از نرخ ۳۹ درصدی ایالات متحدهی آمریکا است؛ البته باید خاطرنشان کنیم که شرکتهای کمی این میزان از مالیات را پرداخت میکنند. پیش از اصلاحات دههی ۹۰ میلادی، سوئد از چند طریق شرکتهای قدیمی و کهنهکار را به اشخاصی که به آغاز کسبوکارهای جدید تمایل داشتند، ترجیح میداد. اشخاص حقیقی در سوئد علاوه بر مالیات درآمد خودشان از کسبوکار به پرداخت مالیات درآمد کسبوکارشان نیز مجبور بودند، درحالیکه شرکتهای قدیمی راهکارهایی برای کاهش مالیات مضاعف در اختیار داشتند. سازمان حقوقی مهاجرتی دکترسعید محمدی